În contextul în care pe data de 17 mai este marcată Ziua Mondială de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale, Dr. Ana Maria Vintilă, medic primar Medicină internă și Cardiologie la Spitalul Clinic Colțea, doctor în medicină, Șef Lucrări la UMF ”Carol Davila”, președintele Grupului de Lucru Hipertensiune Arterială al Societății Române de Cardiologie, prezintă detalii extrem de importante despre o boală care afectează un număr foarte mare de oameni – Hipertensiunea arterială (HTA)Este vorba despre noul episod din seria #̆̆, un proiect ASSMB – Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București – în parteneriat cu Societatea Română de Cardiologie (SRC).

Hipertensiunea arterială nu este o afecțiune specifică persoanelor în vârstă, așa cum s-ar putea crede. Este însă o boală tăcută, fără simptome aparente, pe care de multe ori nici nu știm că o avem. Îngrijorător este faptul că doi din cinci români suferă de hipertensiune arterială fără să fie conștienți de acest lucru.

Pentru a vedea ce este necesar să facem ca să verificăm corect tensiunea, și când trebuie să apelăm la ajutorul unui medic de specialitate, aflăm de la Dr. Ana Maria Vintilă, urmărind clipul video recent al ASSMB din seria #MINUTULDESĂNĂTATE, realizat în parteneriat cu SRC.

Despre Ziua Mondială a Hipertensiunii Arteriale

Ziua Mondială a Hipertensiunii Arteriale este un eveniment anual inițiat în 2005 de Liga Mondială a Hipertensiunii (World Hypertension League) și are ca obiectiv major ajutarea populației să conștientizeze și să prevină ravagiile cauzate de hipertensiune, un «ucigaș tăcut» responsabil de jumătate dintre bolile cardiovasculare.