Cele 4 valori care stau la baza Programului CRED în Medicină implică o responsabilitate multilaterală, susține Conf. Univ. Dr. Tamara Țurcanu, subliniind că asigurarea siguranței și respectului în actul medical necesită eforturi comune. Toți actorii din sistemul medical sunt parte a acestei responsabilități, de la cadre medicale, la instituții și organizații.

“CRED înseamnă, după părerea mea, mai mult decât relația medic – pacient; este un angajament și o responsabilitate multilaterală, a întregului sistem medical. Este vorba, până la urmă, de siguranța pacienților și a profesioniștilor din sănătate, în cadrul actului medical”, subliniază Conf. Univ. Dr. Tamara Țurcanu, medic pediatru la Spitalul Clinic Municipal de Copii Nr. 1 din Chișinău și conferențiar la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova.

____

Această perspectivă asupra Programului CRED în Medicină ne reamintește de fapt esența acestuia: eforturile noastre de conștientizare nu se limitează la interacțiunea directă medic-pacient, ci implică întregul ecosistem medical. Este vorba, în final, despre crearea unui mediu în care atât pacienții, cât și profesioniștii din sănătate se simt în siguranță, respectați și înțeleși.

Pentru mai multe informații despre Program, vizitați www.credinmedicina.ro

Pentru a deveni și dvs. parte din comunitatea CRED în Medicină, accesați și completați formularul următor: https://www.credinmedicina.ro/formular-inscriere-cred/