La fiecare 35 de secunde, undeva în lume, cineva este diagnosticat cu cancer de sânge, o afecțiune mult mai prezentă decât ne-am închipui. Iată motivele pentru care marți 28 mai 2024, de la ora 15.00, pe Zoom, te așteptăm la webinarul Caspa.ro pentru a discuta despre cancerele de sânge și a afla cum ne putem implica cu toții pentru a schimba în bine viața persoanelor cu acest tip de afecțiuni.  Înscrierile sunt deschise aici: Dezbatere: Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerelor de Sânge – CASPA – Comunitatea Asociaţiilor de Pacienţi.

Webinarul este organizat de comunitatea asociațiilor de pacienți – Caspa.ro cu susținerea NORD Muntenia Hospital, pentru a marca Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerelor de Sânge, sărbătorită în fiecare an pe 28 mai, ca semnal de alarmă pentru conștientizarea importanței acestor tipuri de cancer. Simbolul ei, semnul & colorat în roșu, arată solidaritatea cu persoanele afectate de cancere de sânge.

În România, în fiecare an, la 100.000 locuitori sunt diagnosticați 3 pacienți cu cancere de sânge (limfom, leucemie, mielom multiplu) și pentru care singura soluție terapeutică o reprezintă transplantul de celule stem hematopoietice. În peste 70% din cazuri, donatorul compatibil nu este din cadrul familiei. Peste 80.000 de oameni din toată lumea caută, în fiecare an, un donator compatibil de celule stem în afara familiei. Mulți dintre ei nu îl găsesc niciodată.

Vom discuta despre tipurile de cancer de sânge și cum ne putem implica mai mult împreună cu cei 3 invitați speciali ai webinarului Caspa.ro din 28 mai:

  1. Dr. Diana Ursescu, Medic specialist hematologie, Nord Muntenia Hospital
  2. Anka Mateescu, Reprezentant al pacienților la Societatea Europeană de Oncologie Medicală și Vicepreședinte la Asociația Română Împotriva Leucemiei – ARiL
  3. Traian Laurian Arghișan, Medic Primar Sănătate Publică şi Management și Director General Interimar la RNDVCSH – Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice
  4. Corneliu Dincă, Donator
  5. Discuțiile vor fi moderate de jurnalistul Dorin Chioțea. 

Completează formularul de participare de aici: Dezbatere: Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerelor de Sânge – CASPA – Comunitatea Asociaţiilor de Pacienţi și vino la discuția dedicată Zilei Mondiale de luptă împotriva Cancerelor de Sânge! Vino să afli cum poți să ajuți cu un simplu gest de donare!