YoungDiab reprezintă un proiect organizat în premieră ce are printre obiective să devină cea mai importantă și complexă platformă de discuții la nivel național a tinerilor medici (rezidenți și specialiști) în domeniul diabetului, nutriției și a bolilor metabolice.

Manifestarea își propune să contribuie la dezvoltarea profesională a tinerilor medici aflați la început de carieră, precum si la informarea tinerilor medici în privința noutăților din domeniu și stabilirea unei colaborări multidisciplinare între tinerii specialiști din diabet și profesioniștii din domenii conexe.

Forumul va fi structurat sub forma mai multor sesiuni orale, prezentări de caz, workshop-uri și sesiuni de postere, punând accent puternic pe interactivitate și dezbatere.

Evenimentul își propune să devină o comunitate care să reunească anual tinerii profesioniști din domeniul diabetului (specialiști și rezidenți). De asemenea, la eveniment, vor fi invitați și tineri medici din specialitățile conexe implicate în managementul diabetului zaharat din România, precum și studenți la medicină.