Canicula și activitatea fizică moderată spre intensă vă fac să transpirați destul de mult, iar în cazul diabeticilor aceasta poate duce la deshidratare, în consecință la creșterea nivelului glicemiei. Atât persoanele cu diabet de tip 1, cât și persoanele cu diabet de tip 2 resimt căldura mult mai puternic decât persoanele fără diabet. Iată motivele:

  • anumite complicații ale diabetului, precum deterioarea vaselor de sânge și a celulelor nervoase, pot afecta glandele sudoripare, astfel încât organismul nu se mai poate răcori eficient. Drept consecință, pot apărea extenuarea și accidentul vascular- cerebral provocate de căldură, ambele fiind considerate urgențe medicale.
  • persoanele cu diabet se deshidratează (pierd prea multă apă din corp) mai repede când afară este foarte cald. Dacă nu beți suficiente lichide glicemia poate crește, ceea ce duce la o urinare mai frecventă, cauzând deshidratarea.
  • temperaturile rdicate pot modifica modul în care organismul folosește insulina. S-ar putea să fie nevoie să testați glicemia mai des și să ajustați cantitatea de insulină și necesarul de alimente/băuturi.

 

Citiți articolul integral pe ScoalaPacientilor.ro