Marii giganti din sectorul tehnologic precum Alphabet, Amazon si Apple au devenit tot mai interesati sa dezvolte noi aplicatii si instrumente de monitorizare care vor ajuta la evolutia serviciilor medicale. Asta inseamna sa dezvolte noi instrumente si dispositive speciale, pentru peste 100 milioane de bolnavi din Statele Unite, cu diabet zaharat sau cu risc ridicat  de boala.

Multe persoane care sufera de diabet, o afectiune cronica care afecteaza modul in care organismul regleaza zaharul din sange, nu au acces la instrumente de monitorizare si la dispozitive speciale, care le-ar putea usura modul de a-si masura nivelul glicemiei.

Drept urmare, marile companii din industria tehologiei Alphabet, Amazon si Apple exploreaza cum pot aduce noi serivicii si instrumente pe piata medicala pentru a putea ajuta persoanele care sufera de diabet sa isi poata gestiona si tine sub control aceasta boala.

Compania Alphabet care era cunoscuta anterior drept Google Life Sciences, a facut echipa cu Dexcom pentru a aduce noi hardware-uri de monitorizare continua pe piata si a construi servicii de coaching in jurul acesteia. De asemenea, a incercat, dar s-a luptat, sa dezvolte o lentila de contact pentru a monitoriza glicemia.

Amazon este concentrat pe vanzarea dispozitivelor de monitorizare a zaharului din sange pe piata sa si pentru a facilita accesul citirilor prin intermediul asistentului vocal Alexa.

Apple lucreaza indeaproape cu producatorii de dispozitive medicale precum Dexcom pentru a construi integrari cu dispozitive de consum precum Apple Watch si iPhone.

Ofiterul sef medical de la Verily, Jessica Mega, a mentionat, intr-un interviu ca marea companie Alphabet se concentreaza, de ani buni, de proiescte si livravrea serviciilor medicale in domeniul diabetului.

Verily a creat un grup numit Onduo, care incearca sa creeze software-uri si instrumente  medicale utile pentru persoanele afectate de diabet zaharat.

Creeaza aplicatii care ajuta oamenii sa isi imbunateasca modul  in care isi monitorizeaza  singuri boala. In parteneriat cu Dexcom, lucreaza pentru a crea un nou dispozitiv de monitorizare continua a glicemiei, dar care se adreseaza celor bolnavi de diabet zaharat de tip 2.

“Sa lucrezi cu senzori bio este esential pentru ceea ce facem aici, dar trebuie sa fim atenti la informatiile si nevoile celor in cauza si sa le oferim exact ce au ei nevoie, pentru a-si monitoriza eficient boala”, a firmat Jessica Mega.

Pentru cei de la Dexcom, producatori de sisteme  de monitorizare continua a glucozei (CGM) este foarte important ca marile companii tehnologice sa intre in aceasta piata de creare a dispozitivelor  si  aplicatiilor medicale.

CEO-ul lui Dexcom, Kevin Sayer, a spus ca Dexcom a fost printre primii producatori de dispozitive medicale care au in vedere potentialul tehnologiei smartphone-urilor si au creat parteneriate cu jucatori tehnologici non-traditionali. El a mai subliniat ca aceste companii vor trebui sa lucreze impreuna pentru a avea succes.

Dexcom a dezvoltat una dintre „primele aplicatii de acest fel cu o clasificare a dispozitivelor medicale care sa functioneze direct prin telefon”, spune Sayer. Asta insemna ca clienții Dexcom isi puteau verifica citirile prin intermediul unui smartphone sau al unui ceas, ceea ce este mult mai usor. “Nu a fost un proces usor si a necesitat multa munca cu Apple”, a explicat Sayer.  “Cream instrumente care pun in functie date privind starea de sanatate a pacientilor. Misiunea noasta este de a face utile aceste aplicatii pentru ca oamenii bolnavi sa  aiba o viata mai usoara”.

 

Material preluat si tradus de pe cnbc.com