Următoarea sesiune a cursului “Cum să îti pui pacienții pe pompă de insulină”, organizat de ACES- Asociația pentru Consiliere și Educație în Sănătate, urmează să aibă loc la București între 7 și 9 octombrie 2022.

Evenimentul este adresat profesioniștilor în domeniul sănătății, în vederea integrării dispozitivelor în practica clinică curentă.

Cursul se adresează medicilor din specialitatea Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, care vizează introducerea tehnologiei în practica zilnică curentă.

Este susținut de medici diabetologi cu experiență în montarea dispozitivelor utilizate în diabet (senzori, pompe de insulina). Lectorii îsi desfașoară activitatea în Centre specializate, având experiență de peste 5 ani în gestionarea pacienților care utilizează tehnologii în controlul diabetului zaharat insulino-necesitant.

Cursul este de tip „hands-on” incluzând pompe de insulina Medtronic 640G și sistemele cu buclă închisă MiniMed 780G.

Din donațiile participanților la curs, Asociația ACES achiziționează senzori de monitorizare glicemică continuă pentru copiii cu diabet zaharat tip 1.

În anul 2021 s-au achiziționat sisteme de monitorizare și senzori de glicemie pentru , mai mici de 10 ani, în valoare totală de 24409 ron traduși în 540 de ̦ ̦ ̦ .

 

Înscrierile se fac accesând link-ul: https://forms.gle/WKQ1PXG1RGLfvUKF7.