În perioada 6-9 aprilie 2023, la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova se va desfăşura ediţia a doua a Congresului Internaţional Craiova Connects. Ediţia de anul acesta este organizată exclusiv fizic şi este construită în jurul specialităţilor gastroenterologie, obstetrică-ginecologie, diabet – boli de nutriţie.

Pe parcursul celor patru zile, panelurile ştiinţifice vor reuni teme de interes major atât pentru medicii celor trei specialităţi, cărora le este dedicată ediţia 2023 Craiova Connects, cât şi pentru medicii din zonele conexe acestora: medicina internă, oftalmologie, nefrologie, cardiologie, endocrinologie, oncologie, medicina de familie, asistenţi medicali.

Manifestarea va debuta cu „Hands on training”, pe 6 aprilie, pentru a veni în sprijinul celor interesaţi să-şi perfecţioneze abilităţile în endoscopie digestivă pe model animal şi ecografie morfologică fetală, se arată într-un comunicat. De asemenea, sunt programate întâlniri plenare cu discutarea unor teme comune gastroenterologia, obstetrica şi ginecologia, diabet şi boli de nutriţie, dar şi transmisii live din Centrul de Gastroenterologie, Centrul de Simulare Ginecologie şi Centrul de Simulare Diabet şi Nutriţie.

O noutate anul acesta este crearea unor oportunităţi pentru tinerii medici, cercetători şi rezidenţi. „Pentru că ne dorim să vină alături de noi în cercetarea universitară cei mai buni şi dorim să îi încurajăm şi să-i susţinem, introducem în Craiova Connects două sesiuni ce se vor desfăşura sub forma unor competiţii: una a tinerilor specialişti şi cea de-a doua a rezidenţilor”, se precizează în comunicat.

Ambele vor aduce premii precum susţinerea integrală a participării tinerilor cercetători la congrese internaţionale, dar şi crearea oportunităţii de a practica alături de un specialist ales.

Conceptul Craiova Connects a fost lansat anul trecut, de Ziua Mondială a Sănătăţii. S-au reunit atunci la Craiova cei mai importanţi specialişti din trei specialităţi medicale: gastroenterologie, reumatologie şi dermatologie. Au fost trei zile de lucru intens, cu aproximativ 500 de participanţi on site şi peste 1000 de participanţi online.

Pentru ediţia de anul acesta, comunitatea medicală poate aplica aici.