Luna aceasta, Diabeta – chatbotul diabetologilor, a primit, un update important: aduce orice informație necesară din RCP-urile medicamentelor pentru diabet.

Aplicația procesează, acum, toate RCP-urile în format .pdf ale moleculelor disponibile în România și generează, pentru utilizator, paragraful sub formă de imagine din întrebarea utilizatorului. Dacă informația ce trebuie adusă conține mai mult de un paragraf, este prezentată utilizatorului sub forma unei pagini .pdf ce poate fi vizualizată și descărcată.

Utilizatorii Diabeta au profitat din plin de update, astfel că, în ultima perioadă, întrebările medicilor s-au concentrat pe utilizarea, administrarea și interacțiunile diverselor denumiri comerciale ale moleculelor utilizate în tratamentul diabetului.

Iată top 3 întrebări primite de Diabeta în ultimele săptămâni:

Diabeta este prima aplicație de tip chatbot dedicată medicilor, care răspunde la întrebări despre tratamentele disponibile pentru diabet. Aplicația procesează informații oficiale, actualizate, atât din protocoale și ghiduri, cât și din recomandările caracteristicilor produsului publicate pentru cele 42 de molecule disponibile în România pentru tratarea diabetului. Aplicația este gratuită pentru medici, pe baza unui cont de utilizator ce poate fi solicitat pe www.diabeta.ro.

Diabeta a fost dezvoltată de o companie românească, Apollo AI Technologies, specializată în dezvoltarea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială. Aplicația este pusă la dispoziția medicilor din comunitățile medicale profesionale administrate de Oameni și Companii, cu susținerea partenerilor Novo NordiskBoehringer – Ingelheim și Medtronic.