Una dintre concluziile perioadei post-pandemice este aceea că telemedicina nu reprezintă doar o inovație tehnică, ci devine un catalizator al transformării în sistemul nostru de sănătate. Este un far care ne ghidează spre un viitor în care fiecare persoană are dreptul la îngrijirea medicală de calitate, indiferent de unde se află pe harta lumii. Acum putem să ne imaginăm un viitor în care distanța geografică nu mai reprezintă o barieră pentru a primi îngrijire medicală de calitate sau pentru a beneficia de consultații cu medici experimentați. Sistemele moderne de telemedicină deschid porțile acestei viziuni, aducând cu ele o serie de avantaje cruciale pentru pacienți și medici.

Vestea bună este că acum fiecare spital, clinică sau cabinet medical din România poate avea acces la Sistemul Informatic de Telemedicină Integrată Spirocco Digital Hospital (SDH) – cea mai complexă soluţie de eHealth de pe piaţa locală. Este un sistem care integrează tehnologia informației și comunicațiilor cu serviciile de telemedicină pentru a asigura o gestionare eficientă și interoperabilă a informațiilor medicale și a serviciilor medicale în cadrul unui sistem de sănătate sau într-o instituție medicală.

Apropierea dintre pacienți și medicii specialiști devine posibilă, indiferent de distanțele fizice

Spirocco Digital Hospital (SDH) include o varietate de componente, cum ar fi software-ul pentru gestionarea datelor pacienților, aplicații pentru consultații online, dispozitive de monitorizare medicală la distanță și alte tehnologii care facilitează telemedicina. Ceea ce este mai important: permite apropierea dintre pacienți și medici specialiști, indiferent de proximitatea fizică, urmând modelul deja implementat în țările vestice, asigură colectarea, stocarea și partajarea securizată a informațiilor medicale și facilitează consultațiile virtuale,  permițând monitorizarea medicală la distanță și sprijinind gestionarea eficientă a îngrijirii pacienților.

Platforma colectează și organizează datele preluate/încarcate  în timp real de pe dispozitivele medicale integrate și certificate CE a măsurătorilor validate științific cu scopul de a sprijini screeningul medical,  permite monitorizarea pacienților cronici, a membrilor unei comunități, supravegherea modificărilor stării fiziologice în timp real. Rezultatele sunt evaluate de sistem și apoi sunt date spre evaluare/confirmare către medicii de specialitate.

Consultații și monitorizare de la distanță pentru pacienții cronici

În plus, SDH telemedicina integrată contribuie la asigurarea continuității îngrijirii post-spitalizare prin conectarea pacienților cu furnizorii de servicii medicale într-un mod mai rapid și mai convenabil. Cu ajutorul platformei pacienții cronici pot fi consultați și monitorizați de la distanță, iar la finalul consultației online raportul medical este generat și salvat pe platformă, la care au acces persoanele autorizate sau și pacientul prin intermediul Contului Meu pe site sau în aplicația mobilă.

SDH telemedicina integrată permite consultații virtuale cu medici și specialiști de la distanță, interpretarea măsurătorilor individuale sau a angajaților unor intreprinderi, efectuarea consultațiilor obligatorii de medicina muncii pentru abonații corporate, centre de îngrijire vârstnici, poate fi utilizată pentru a oferi servicii medicale în zone geografice izolate sau cu resurse medicale limitate dar și pentru abonații fizici sau pacienții care doresc să acceseze consultații la distanță pe bază de abonament.

Pentru a obține mai multe informații privitoare la modul de funcționare și facilitățile asigurate de platforma de telemedicina integrată Spirocco Digital Hospital, puteți contacta echipa Medical Devices and Software Division la tel. 0760680070, www.digitalhospital.ro, office@digitalhospital.ro.