Persoanele cu diabet trebuie să evite sarea pentru a-și proteja rinichii și a menține tensiunea arterială la un nivel scăzut (sub 130/80 mmHg).
Persoanele cu diabet de tip 2 au un risc crescut de apariție a bolilor cardiovasculare– medicii atrag atenția că peste 50% dintre pacienți au deja complicatii vasculare la momentul diagnosticării diabetului. Consumul unei cantități prea mari de sare (sodiu) crește acest risc, deoarece substanța crește tensiunea arterială și scade eficiența medicamentelor care ar trebui să regleze tensiunea.
Însă, aveți grijă! Nu trebuie să eliminați de tot sarea din mâncare. Unii experți avertizează că riscați apariția unor probleme de sănătate adiționale dacă mâncați prea puțină sare. Un studiu international a arătat că persoanele cu diabet de tip 2 cu cel mai scăzut nivel de sodiu aveau cel mai crescut risc de deces timpuriu.
Cititi articolul integral pe Bolirenale.scoalapacientilor.ro