Rodica MOLNAR, președintele ASCOTID Mureș și părintele unei tinere cu diabet zaharat de tip 1, a povestit la Ora Pacientului RoDiabet, cum a fost drumul ei de la primirea diagnosticului de diabet zaharat, până la momentul de astăzi, când a devenit vocea sutelor de copii cu diabet și ai părinților acestora în cadrul Asociației ASCOTID -Asociația Copiilor și Tinerilor Diabetic Mureș și a celor din România.

”Vrei nu vrei, știi sau nu știi, trebuie să-ți asumi alături de copilul tău lupta de zi cu zi, lupta cu riscurile, cu necunoscutul, cu stresul, cu lipsurile și toate cele create de diabet.Dacă mă întorc în timp, pot să spun că a fost o perioadă extrem de grea, cea începută pentru mine în urmă cu 16 ani jumătate. Era o perioadă când ne bazam mai mult pe intuiție și un pen de insulină și aveam prea puține informații. Am încercat să experimentăm foarte multe lucruri, să le tatonăm și cumva să ne împărțim responsabilitățile”, a declarat Rodica Molnar în deschiderea întâlnirii RoDiabet Ora Pacientului din 9 decembrie 2021.

 

Webinarul Ora Pacientului RoDiabet

Ora Pacientului RoDiabet este o inițiativă a Platformei RoDiabet dezvoltată din mai 2020 cu susținerea partenerilor: Alliance Healthcare România, Alphega FarmacieAstra ZenecaBoehringer Ingelheim, Dahna, LiamedMedtronic, Novo Nordisk.  

Întâlnirile lunare RoDiabet Ora Pacientului sunt dedicate tuturor persoanelor care trăiesc cu diabet și familiilor acestora, abordând teme care să ușureze gestionarea acestei maladii și care să răspundă întrebărilor persoanelor cu diabet, precum: gestionarea corectă a diabetul în timpul pandemiei și pregătirea de ieșirea din izolare, ce este și cum controlăm hipoglicemia, obezitatea și diabetul, piciorul diabetic sau tehnologii și aplicații în sprijinul persoanelor cu diabet.

RoDiabet este o comunitate administrată de Oameni și Companii. Oameni și Companii-OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem propriu de +100 comunități business sau profesionale si platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici