În cadrul primei întâlniri a comunității Cardiologie Modernă de anul acesta, ediția a 6-a, Dr. Ștefan Busnatu a subliniat faptul că bolile cardiace au început să apară la vârste din ce în ce mai tinere și că, mai ales de aceea, se pune problema reintroducerii pacientului în circuitul economic și social. Sumarizat, recuperarea cardiacă implică o echipă de profesioniști: cardiologi, fizioterapeuți, dieteticieni, nutriționiști, psihologi, care intervin pe o perioadă de 6-12 săptămâni (standardizat, conform ghidurilor europene), iar cei care trebuie să beneficieze, în primul rând, de acest tip de recuperare, sunt cei care au suferit infarct de miocard.

Atunci când o persoană suferă un eveniment cardiovascular, este indispensabilă recuperarea cardiacă, un program multidisciplinar, conceput pentru a sprijini pacienții cu boli de inimă să facă schimbările necesare pentru un stil de viață sănătos. “Făcând recuperare cardiacă nu discutăm de schimbarea trecutului, ci vorbim de îmbunătățirea viitorului, a inimii noastre.”, a afirmat Ștefan Busnatu, Medic Cardiolog la Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar-Arseni”.

espre CardiologieModerna.ro

Din 2019, Oameni și Companii derulează un program de comunicare și interacțiuni directe cu specialişti în cardiologie interesați de noile tehnologii, inovație și digitalizare. Platforma comunității CardiologieModerna.ro are un newsletter bilunar propriu, la care toți cei interesați de acest domeniu se pot abona GRATUIT aici

CardiologieModerna este o comunitate administrată de Oameni și Companii. Oameni și Companii-OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem inovator de 30 platforme digitale proprii și +100 comunități business și profesionale. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.

Pentru detalii despre alte întâlniri ale comunității accesează www.cardiologiemoderna.ro.