Cristina Petruț, psiholog dar și persoană cu diabet zaharat de tip 1, a prezentat în cadrul webinarului RoDiabet Ora Pacientului viziunea psihologului și modul în care lucrează cu pacienții săi în cabinet, pentru a-i ajuta să înțeleagă diagnosticul de diabet și pentru a face ca toată această gestionare a bolii să devină mai ușoară, iar aceștia să accepte, în final, ajutorul celor din jur.

Intervenția a avut loc în cadrul Orei Pacientului RoDiabet, ediția 19, din 9 decembrie 2021.

 

Webinarul Ora Pacientului RoDiabet

Ora Pacientului RoDiabet este o inițiativă a Platformei RoDiabet dezvoltată din mai 2020 cu susținerea partenerilor: Alliance Healthcare România, Alphega FarmacieAstra ZenecaBoehringer Ingelheim, Dahna, LiamedMedtronic, Novo Nordisk.  

Întâlnirile lunare RoDiabet Ora Pacientului sunt dedicate tuturor persoanelor care trăiesc cu diabet și familiilor acestora, abordând teme care să ușureze gestionarea acestei maladii și care să răspundă întrebărilor persoanelor cu diabet, precum: gestionarea corectă a diabetul în timpul pandemiei și pregătirea de ieșirea din izolare, ce este și cum controlăm hipoglicemia, obezitatea și diabetul, piciorul diabetic sau tehnologii și aplicații în sprijinul persoanelor cu diabet.

RoDiabet este o comunitate administrată de Oameni și Companii. Oameni și Companii-OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem propriu de +100 comunități business sau profesionale si platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici