Oameni și Companii a lansat programul AM360: Managementul Integrat al Asistenței Medicale, dezvoltat în cadrul platformei EventsMax.ro. Primul webinar „Calitatea procesului de îngrijire și siguranța pacientului”, organizat sub umbrela programului, s-a desfășurat pe 19 martie, abordând teme de interes pentru asistenții medicali și profesioniștii din domeniul sănătății.

Moderatoarea evenimentului, Ines Nerina, Blogger, Antreprenor, Președintele Asociației Type 1 Dreamer, a avut-o alături pe Cristina Chiriac, Asistent medical principal licențiat, Doctor în medicină, Evaluator servicii medicale și cadru didactic în învățământul medical postliceal și universitar clinic.

Cristina Chiriac a subliniat în cadrul întâlnirii digitale, în primul rând, importanța încrederii în relația asistent medical-pacient„Pacientul vine și își încredințează sănătatea, viața pe mâinile personalului medical și este important să se simtă înțeles, ascultat, valorizat, să simtă că el este cel mai important în acel moment. Dacă noi îi acordăm timpul nostru, pacientul capătă încredere.”

As. Med. Dr. Cristina Chiriac subliniază importanța unor astfel de programe, dedicate asistenților medicali, întrucât aceștia petrec cel mai mult timp în preajma bolnavului și sunt cei mai prezenți la nevoile lui: „Asistentul medical este cel care petrece cel mai mult timp în preajma bolnavului și el este cel mai activ la nevoile pacientului. Abordarea holistica a pacientului, calitatea procesului de îngrijire și a activității de nursing sunt o garanție a calității actului medical, a satisfacției pacientului și a siguranței acestuia”.

***

Webinarul „Calitatea procesului de îngrijire și siguranța pacientului”, parte a programului AM360: Managementul Integrat al Asistenței Medicale, a fost organizat în cadrul platformei EventsMax.ro.

Programul AM360: Managementul Integrat al Asistenței Medicale reprezintă un angajament pentru dezvoltarea continuă a practicilor de management și calitate în asistența medicală din România. Acest webinar marchează începutul unei serii de evenimente care vor aduce contribuții semnificative la dezvoltarea și îmbunătățirea domeniului.