Prima întâlnire a comunității OSC-Hackathons din acest an a deschis seria dezbaterilor cu o temă de mare importanță pentru tinerii interesați de domeniul antreprenoriatului medical: Cum să creezi un startup în domeniul MedTech?

Invitații evenimentului au fost Conf. Dr. Anca Pantea StoianPreședintele Comisiei de diabet, nutriție și boli metabolice; Prof. Dr. Bogdan Timar, Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara; Mircea Popa, Co-Founder & CEO  at Medicai – Limitless Medical Imaging și Dr. Horea Timiș, CEO, Heymedica. Alături de moderatorul întâlnirii, Mihaela Onofrei – GM Apollo AI Technologies, invitații au discutat primii pași în dezvoltarea de startup-uri medicale.

”O componentă esențială a startup-urilor medicale este reprezentată de modul în care soluția propusă răspunde unor nevoi. Orice instrument care îmbunătățește căutarea medicației potrivite reprezintă un ajutor esențial, de aceea este utilă o aplicație dinamică și care să se actualizeze în permanență, așa cum este chatbotul Diabeta”, a afirmat Prof. Dr. Bogdan Timar în cadrul întâlnirii.

Diabeta este disponibilă gratuit medicilor interesați, pe baza unui cont de utilizator ce poate fi solicitat pe www.diabeta.ro.

Diabeta a fost dezvoltată de o companie românească, Apollo Technologies, specializată în crearea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială. Aplicația este pusă la dispoziția medicilor din comunitățile medicale profesionale administrate de Oameni și Companii, cu susținerea partenerilor Novo NordiskBoehringer – Ingelheim și Medtronic.