Joi 28 octombrie, de la ora 18.00, ne revedem la o nouă ediție a Orei Pacientului RoDiabet. Alături de invitații speciali ai acestei întâlniri, Șef lucrări dr. Sorin Ioacără, Medic diabetolog și endocrinolog la Spitalul Universitar de Urgență „Elias” și Ines Nerina de la Asociația Type 1 Dreamers și împreună cu moderatorii Conf. Dr. Anca Pantea Stoian și psiholog Cristina Petruț vom discuta despre impactul pe care tehnologia și inovațiile le au asupra persoanelor cu diabet, vieții acestora și familiilor lor.

Vom afla cum a evoluat tehnologia de la prima pompă de insulină inventată la începutul anilor 1960 și care avea dimensiunile unei ranițe de soldat marin, până la actualele paompe inteligente, senzorii care îți monitorizează glicemia sau pancreasul bionic.

Înscrierile sunt gratuite și se realizează prin completarea FORMULARULUI DE PARTICIPARE AICI.

Webinarul are loc pe platforma Zoom și va fi transmis live pe pagina de Facebook RoDiabet.

 

Despre Ora Pacientului RoDiabet

Diabetul e o boală complexă, de lungă durată, care impune instalarea unor comportamente zilnice cu impact semnificativ asupra calității vieții. Tehnologia poate veni în sprijinul pacienților și poate lua o parte din presiunea monitorizării constante a glicemiei.

Ora Pacientului RoDiabet este o inițiativă a Platformei RoDiabet dezvoltată din mai 2020 cu susținerea partenerilor: Alliance Healthcare RomâniaAlphega FarmacieAstra ZenecaBoehringer IngelheimDahna, Liamed Medtronic, Novo Nordisk și Regina Maria.  

Întâlnirile lunare RoDiabet Ora Pacientului sunt dedicate tuturor persoanelor care trăiesc cu diabet și familiilor acestora, abordând teme care să ușureze gestionarea acestei maladii și care să răspundă întrebărilor persoanelor cu diabet, precum: gestionarea corectă a diabetul în timpul pandemiei și pregătirea de ieșirea din izolare, ce este și cum controlăm hipoglicemia, obezitatea și diabetul, piciorul diabetic sau tehnologii și aplicații în sprijinul persoanelor cu diabet. Mai multe detalii despre edițiile anterioare aici.

RoDiabet este o comunitate administrată de Oameni și Companii. Oameni și Companii-OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem propriu de +100 comunități business sau profesionale si platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici