Mesajul doamnei Oana Dumitrașcu, nutriționist dietician, Arcadia-Spitale și Centre Medicale, cu ocazia Zilei Mondiale a Obezității, 4 martie 2022:

“Ca și în cazul oricărei afecțiuni medicale cronice, gestionarea eficientă a obezității trebuie să se bazeze pe un parteneriat între pacient și o echipă de profesioniști din domeniul sănătății. Această echipă poate include un medic, un psiholog sau un psihiatru, dieteticieni, terapeuți fizici și alți specialiști, în funcție de nevoile individuale ale pacientului, fiecare cu roluri clar definite în cadrul echipei pentru a dezvolta un plan individualizat de tratament eficient și cuprinzător.” 

 

Ziua Mondială a Obezității este sarbatorită în fiecare an în data de 4 martie de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cu scopul de creștere a gradului de conștientizare și a educării cu privire la obezitate, la nivel mondial.

Obezitatea este una dintre cele mai mari provocări ale sistemelor de sănătate la nivel global. Potrivit OMS – Organizației Mondiale a Sănătății, în cazul în care nu vor fi luate măsuri eficiente pentru prevenire şi tratament, după anul 2025 mai mult de 50% din populaţia lumii va fi obeză.

„Toată lumea trebuie să acționeze!”