Cofeina este un stimulent natural care poate ajuta la creșterea metabolismului și la reducerea apetitului.

Un nou studiu realizat de către Dr. Dipender Gill, cercetător clinician la Imperial College London, a arătat că nivelul de cofeină din sânge poate ajuta la pierderea în greutate și să reducă riscul de diabet, mai ales atunci când este consumată cu moderație.

El a spus că studiile precedente nu au reușit să arate un efect cauzal între cofeină și greutate, dar noul studiu a analizat genetica, făcând descoperirile mai solide.

 „95% din cofeină este metabolizată de o enzimă și două gene numite CYP1A2 și AHR afectează funcția și nivelul acelei enzime.  Folosind aceste variante genetice care îi determină pe oameni să metabolizeze cofeina mai repede sau mai lent, am descoperit că metabolizatorii mai lenți au niveluri mai mari de cofeină în plasmă (sânge), iar cei cu niveluri mai mari de cofeină în plasmă continuă să aibă un indice de masă corporală mai scăzut și un risc mai mic de diabet. Cofeina din plasmă este cea care face asta”, spune Dr. Dipender.

Prezentul studiu a inclus peste 10.000 de persoane dar este nevoie de cercetări suplimentare pentru a se dovedi cu exactitate ce proporție din populație metabolizează mai repede cofeina.

“Pe baza acestui studiu, oamenii nu ar trebui să-și schimbe stilul de viață, dar constatările noastre ar trebui folosite pentru a direcționa cercetări ulterioare, inclusiv potențiale studii clinice”, concluzionează Dr. Dipender.

 

Material preluat și tradus de pe: https://www.standard.co.uk/news/health/higher-blood-caffeine-help-stay-slim-coffee-b1067323.html.