185 de medici s-au înregistrat până acum pentru a testa și utiliza Diabeta, chatbotul diabetologilor. Diabeta este prima aplicație de tip chatbot care procesează informațiile din ghidurile și protocoalele oficiale de diabet și răspunde la întrebările utilizatorilor despre tratamentele disponibile pentru diabet.

Dintre medicii înregistrați, 87% sunt medici specializați în Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, iar 13% sunt medici specializați în: cardiologie, chirurgie generală, endocrinologie, epidemiologie, geriatrie, medicină de familie, medicină generală, medicină internă, nefrologie, neurologie, obstetrică-ginecologie sau pediatrie.

Diabeta este disponibilă gratuit medicilor, pe baza unui cont de utilizator ce poate fi solicitat pe www.diabeta.ro. Aplicația poate fi utilizată online, 24/24.

Diabeta a fost dezvoltată de o companie românească, Apollo Technologies, specializată în crearea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială. Aplicația este pusă la dispoziția medicilor din comunitățile medicale profesionale administrate de Oameni și Companii, cu susținerea partenerilor Boehringer – Ingelheim și Medtronic.