Cartea Mâncare: Ce naiba ar trebui să mănânc? scrisă de Dr. Mark Hyman este un ghid ce recomandă alegeri sănătoase în materie de alimentație. Cartea pune la dispoziție cele mai noi și mai interesante informații științifice cu privire la alimente, dar mai ales la ingredientele pe care le conțin acestea, pentru a  ajuta oamenii să facă diferența între adevărata mâncare și non-mâncare, sau așa-zisa Frankenmâncare care se găsește astăzi în comerțul de pretutindeni și care este plină de antisubstanțe nutritive, care pot mai degrabă să ne îmbolnăvească, decât să ne hrănească și să ne mențină sănătoși.

Cartea arată pas cu pas ce înseamnă cu adevărat mâncarea pe care oamnii obișnuiesc să o consume. Autorul Mark Hyman, este de părere că mâncarea trebuie să însemne mult mai mult decât hrană. Este medicament, informație, pentru că controlează efectiv aproape toate funcțiile corpului și minții umane.

„Mâncarea conectează aproape tot ceea ce contează în viața noastră. Mâncarea ne conectează între noi și pe noi cu propriul corp; poate să ne revigoreze sănătatea, să aducă familiile împreună, să reconstituie comunități pline de viață, să îmbunătățească economia și mediul, să reducă poluarea, să-i ajute pe copiii noștri să ia note mai bune și să evite tulburările alimentare, obezitatea și abuzul de medicamente; mâncarea poate chiar să reducă sărăcia, violența, criminalitatea și sinuciderea”, susține autorul cărții.

Dar cum putem să facem diferența între adevărata mâncare și așa zisa mâncare, în condițiile în care de foarte multe ori ne este aproape imposibil să descifrăm etichetele complicate și derutante de pe alimente, vom afla din acest ghid.

Dr. Mark Hyman este o autoritate recunoscută la nivel internațional în ceea ce privește alimentația sănătoasă. El este medic de familie, speaker, profesor, un susținător activ al medicinei funcționale (care promovează alimentația sănătoasă ca modalitate de menținere a sănătății pe termen lung) și autorul mai multor bestselleruri New York Times. Mănâncă gras, fii suplu este un alt titlu al autorului apărut la Editura ACT și Politon.

Mark Hyman este directorul Centrului Clinic de Medicină Funcțională din Cleveland și fondatorul și directorul medical al Centrului UltraWellness. Ca dovadă a faptului că părerile lui contează și merită să fie auzite de cât mai multă lume, este editor medical la The Huffington Post și colaborator medical permanent la numeroase emisiuni și rețele de televiziune, precum: CBS This Morning, Today, Good Morning America, CNN, The View, Katie și The Dr. Oz Show. Împreună cu alți doi doctori renumiți a contribuit la introducerea în Senatul SUA a Legii Redobândește-ți Sănătatea din 2009, care prevede rambursarea tratamentului bolilor cronice.

Cartea poate fi găsită pe ACT și Politon.