Marți, 9 aprilie, cu ocazia împlinirii a 5 ani de existență, celebrăm progresul și angajamentul Forumului Român de Diabet de a îmbunătăți îngrijirea persoanelor cu diabet și vom împărtăși planurile și viziunea noastră pentru următorii 5 ani.

Alături de reprezentanțiii Forumului, evenimentul va găzdui autorități, societăți medicale, asociații, jurnaliști, parteneri și profesioniști din comunitatea medicală, participanți și speakeri de la cele mai importante organizații internaționale din domeniul diabetului.

Vor avea loc momente speciale de recunoaștere, în care vor fi evidențiate contribuțiile remarcabile ale experților și profesioniștilor din cadrul Forumului.

Întrucât fiecare proiect este rezultatul angajamentului colectiv al membrilor Forumului, de la programe de educație și conștientizare, până la proiecte pilot de screening, reînnoim angajamentul nostru pentru colaborare, promovarea și dezvoltarea proiectelor relevante și de a contribui astfel la îmbunătățirea calității vieții în comunitatea afectată de diabet.

Conferința va avea următoarea structură:

    • Deschiderea evenimentului
    • Istoric și realizări
    • Discursuri și mesaje din partea invitaților
    • Prezentarea planurilor următoare
    • Sesiune de Networking și Socializare

Forumul Român de Diabet este prima platformă de colaborare multi-stakeholder: asociații de pacienți, autorități din mai multe domenii, societăți medicale și reprezentanți ai producătorilor de medicamente.

Proiectul se desfășoară într-un cadru de parteneriate între Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, asociații de pacienți și Grupul de Lucru Diabet al ARPIM. Inițiativa se alătură celei similare create la nivelul Federației Europene a Industriilor și Asociațiilor Farmaceutice și Forumului European al Diabetului.

An de an, Forumul Român de Diabet a investit eforturi semnificative în dezvoltarea de proiecte comune; acestea nu sunt doar inițiative izolate, ci acțiuni strategice care aduc valoare comunității de diabet și care reflectă clar prioritățile asumate de Forum.

Proiectul a demarat in anul 2019 pornind de la dezideratul de a aduce împreună toți factorii interesați de problema diabetului zaharat într-un spațiu de colaborare autentic și durabil. În cadrul acestei platforme, membrii Forumului contribuie cu energia și cunoștințele proprii, devenind împreună un motor al schimbării pozitive si transformând ideile în acțiuni concrete și inovatoare.