
Colesterolul crescut nu doare. Dar afectează, în timp, vasele de sânge și crește riscul de infarct sau accident vascular. Modificările alimentare pot reduce semnificativ valorile colesterolului total și ale LDL („colesterolul rău”), fără să-ți pierzi plăcerea de a mânca.
Alimente care scad colesterolul:
Ce să eviți sau reduci:
• Excesul de brânzeturi grase și carne roșie
‼️Atenție și la zahăr! Un consum ridicat duce indirect la creșterea colesterolului prin stimularea sintezei hepatice de grăsimi. Mănâncă pentru inima ta. Fiecare masă este o ocazie de a-ți prelungi viața și calitatea ei.
Material realizat de Dr. Oana Pop, medic specialist diabet zaharat, nutriție și boli metabolice la Hyperclinica Medlife Oradea, pentru platforma RODIABET. Mai multe materiale interesante despre diabet puteți găsi pe conturile sociale ale Dr. Oana Pop: https://www.facebook.com/dr.oanapop și https://www.instagram.com/dr.oana_pop