Mihai Creteanu Ziua Diabetului

”Tema acestor ani 2021-2023, Accesul la îngrijire în diabet: Dacă nu ACUM, CÂND?,  dedicată Zilei Mondiale a Diabetului vine în contextul pandemiei de COVID-19, dar și la moment aniversar – 100 de ani de la descoperirea insulinei.

Echipa multidisciplinară de îngrijire a persoanei cu diabet din cadrul Clinicii ICD a asigurat neîntrerupt din martie 2020 și până în momentul de față accesul fizic, dar și prin telemedicină la servicii medicale integrate. Au fost lunar aproximativ 1500 de persoane cu diabet, din care 50 de cazuri noi, pacienți care au fost consultați de 2, iar din luna septembrie 2021 chiar 3 medici diabetologi. Eforturile echipei s-au axat pe componentele fundamentale ale îngrijirii persoanei cu diabet: accesul la insulină, accesul la medicația orală, accesul la automonitorizare, accesul la educație și consiliere psihologica și accesul la hrană sănătoasă și activitate fizică în condiții de siguranță.

Suntem recunoscători tuturor persoanelor cu diabet care urmează sfaturile echipei multidisciplinare din cadrul Clinicii ICD, astfel prelungind momentul apariției complicațiilor și crescând calitatea vieții.”

Mesajul transmis de dr. Mihai Crețeanu jr., radiologie intervențională – soluții minim invazive, Clinica ICD Suceava cu prilejul Zilei Mondiale a Diabetului 2021.