Noile tehnologii din terapia pacienților cu diabet zaharat, în mod special a celor cu diabet de tip 1, au cunoscut o creștere rapidă în ultimii ani. Cu ajutorul acestor dispozitive, majoritatea pacienților pot atinge mult mai ușor țintele terapeutice stabilite de ghiduri pentru un diabet bine controlat. Mai mult, noile tehnologii reduc semnificativ stresul pe care îl resimt pacienții cu privire la gestionarea bolii și modul de ajustare a tratamentului. În aceste condiții, cursurile despre noile tehnologii adresate medicilor diabetologi sunt nu doar bine-venite, ci extrem de utile și absolut necesare” a declarat dr.Mihai Comșa, medic diabetolog în cadrul Rețelei de clinici private Sanamed și lectorul cursului organizat în 15-16 martie în București.

Cursul ”Inițierea terapiei cu pompa de insulină” este parte a programului educațional dedicat medicilor diabetologi, dezvoltat din 2023 sub egida Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București și a Centrului de Inovație și e-Health, cu susținerea Medtronic. Programul răspunde nevoii de educație a specialiștilor diabetologi, în ceea ce privește tehnologia disponibilă pentru managementul diabetului zaharat.

Am gândit acest curs pornind de la practica personală cu pacienții pentru folosirea acestor dispozitive în terapie. Încerc să le prezint colegilor un mod cât mai rapid și ușor pentru a putea evalua performanța glicemică a pacienților lor și a realiza ajustarea tratamentului în consultațiile din ambulator, deoarece problema noastră principală, ca diabetologi, este timpul pe care îl putem acorda fiecărui pacient în cadrul consultațiilor (insuficient atât din perspectiva medicului cât și a pacienților)” a explicat dr. Mihai Comșa modul în care a conturat agenda cursului.

Medicul diabetolog a explicat și de ce este important să te specializezi, ca medic, pe această zonă, arătând că: ”Atât în momentul de față, cât și în viitorul apropiat, segmentul de tehnologii pentru tratamentul diabetului de tip 1 (dar mai nou și al diabetului de tip 2) este cel care duce majoritar la progrese terapeutice semnificative și la creșterea importantă a calității vieții pacienților. Ca diabetolog, extinderea expertizei pe acest domeniu devine esențială pentru a acorda pacienților cu DZ tip 1 îngrijirea medicală adecvată.”

Seria de cursuri educaționale dezvoltate de Medtronic cu susținerea UMF Carol Davila și implementate cu ajutorul platformei Rodiabet – dezvoltată de Oameni și Companii și a Centrului pentru Inovație și e-Health va continua și în luna aprilie, cu o nouă serie.

Rămâneți conectați la comunitatea Rodiabet pentru a afla din timp despre viitoarele ediții și a învăța cum puteți folosi tehnologia în beneficiul persoanelor cu diabet zaharat.

Urmărește-ne pe Linkedin , Facebook sau Instagram!