Într-un efort de a recunoaște și promova standardele ridicate ale serviciilor medicale private, a treia ediție a Galei Europene a Spitalelor Private se anunță a fi un moment semnificativ pentru sistemul de sănătate. Organizat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, evenimentul aduce în prim plan nu doar calitatea serviciilor oferite de furnizorii privați, ci și potențialul sistemului medical românesc în context european.

Dr. Diana Păun, Consilier prezidențial în cadrul Departamentului de sănătate publică, a acceptat să fie Președinte al juriului competiției. Într-un interviu pe care l-a acordat, dr. Diana Păun subliniază importanța acestei gale ca o oportunitate de a evidenția proiectele de succes din sistemul de sănătate privat. „Prin organizarea acestui eveniment la București, România se poziționează pe harta europeană a sănătății, subliniind inovațiile și tehnologiile medicale nou utilizate, precum și eforturile constante pentru îmbunătățirea serviciilor medicale oferite pacienților”, consideră Dr. Păun.

Dr. Păun subliniază rolul complementar al sistemului medical privat în ecosistemul general de sănătate din țară. „Furnizorii privați de servicii medicale au contribuit la promovarea unor standarde ridicate de calitate, aducând împreună echipe profesioniste de medici și tehnologii de ultimă generație. Astfel, spitalele private din România concurează la nivel european, având potențialul de a deveni destinații pentru pacienți din întreaga lume”, declară Dr. Păun.

În ceea ce privește implicarea sa în eveniment, Diana Păun explică că a acceptat invitația de a fi membru și președinte al juriului Galei Europene a Spitalelor Private din dorința de a contribui la recunoașterea proiectelor remarcabile din domeniul medical. Experiența sa anterioară în competiții naționale din domeniul medical a fost un factor determinat în decizia sa de a participa la acest eveniment internațional.

Am acceptat cu drag invitația dată fiind anvergura evenimentului, importanța faptului că România găzduiește această ediție a cărei valoare este recunoscută și de către Președintele României prin distincția acordată, dar și pentru că știu că în cadrul competiției se înscriu proiecte frumoase care dovedesc implicarea comunităților de profesioniști în domeniul medical în îmbunătățirea serviciilor medicale și modalitatea excelentă de colaborare interinstituțională și uneori chiar internațională în domeniu”, conchide Dr. Diana Păun.

 

Cea de-a treia ediție a Galei Europene a Spitalelor Private are loc la București, pe 29 mai. 70 de proiecte implementate de clinici și spitale private din 11 țări de pe întreg continentul au fost înscrise în competiție. Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe site: https://europeanprivatehospitalawards.eu/.