delia ptintlei reurean ziua diabetului

”Ieri am sărbătorit Ziua Mondială a Diabetului, am sărbătorit conștientizarea acestei afecțiuni. Noi am o sărbătorit luminând Palatul Culturii din Iași în albastru și ne bucurăm că, pentru al cincilea an consecutiv am reușit să aducem Iașul pe harta lumii, pentru că în fiecare an Atlasul Federației Internaționale de diabet alege să posteze imaginea cu Palatul Culturii din Iași luminat în albastru ca fiind reprezentativă pentru lupta de  conștientizare a acestei boli, și a ceea ce trebuie să facem pentru a îngriji persoanele cu diabet zaharat.

Lucrez în fiecare zi mai mult de 8 ore cu persoanele cu diabet, atât cu persoane cu diabet zaharat tip 1 cât și persoane cu diabet tip 2, atât copii, cât și adulți, atât cu persoane peste care viața a  trecut frumos cât și cu persoane pe lângă care viața a trecut foarte foarte calm și liniștit, dar și cu cei care au mult de luptă cu diabetul. Urarea mea pentru toate aceste persoane este: la cât mai multe glicemii bune, la cât mai mulți ani câștigați fără boală cardiovasculară, fara eveniment cardiovascular, cât mai multă colaborare, între pacienți, medici și între cei care ne ajută să păstrăm legăturile permanent.

Mulțumesc că m-ați implicat în acest eveniment și mă bucur să vă spun că suntem ÎMPREUNĂ în această luptă, care e în același timp și o călătorie!”

Mesajul transmis echipei RoDiabet de dr. Delia Reurean – Pintilei, Fondator și director de programe Clinica de Nutriție, Director Medical Centrul Medical Consultmed din Iași, cu prilejul Zilei Mondiale de luptă împotriva Diabetului din 2021.