Șef lucrări Dr. Claudiu Stoicescu, Spitalul Universitar de Urgență București a fost invitatul special al ediției din luna iulie a întâlnirii Ora Pacientului RoDiabet. În cadrul intervenției sale, domnul doctor a subliniat care sunt particularitățile persoanelor cu diabet zaharat legate de apariția complicațiilor cardiovasculare.

“O particularitate pentru diabet aș spune că este insuficiența cardiacă ce nu are o cauză directă ischemia deoarece diabetul zaharat, prin toate modificările aduse aparatului cardiovascular, generează o incapacitate a fibrei musculare miocardice de a se contracta”, a declarat Dr. Claudiu Stoicescu.

Mai multe informații în materialul video de mai jos.

 

Despre Ora Pacientului

Este o inițiativă a Platformei RoDiabet dezvoltată din mai 2020 cu susținerea partenerilor: Alliance Healthcare RomâniaAlphega FarmacieAstra ZenecaBoehringer IngelheimDahna, LiamedRegina MariaNovo Nordisk. 

Întâlnirile lunare RoDiabet Ora Pacientului sunt dedicate tuturor persoanelor care trăiesc cu diabet și familiilor acestora, abordând teme care să ușureze gestionarea acestei maladii și care să răspundă întrebărilor persoanelor cu diabet, precum: gestionarea corectă a diabetul în timpul pandemiei și pregătirea de ieșirea din izolare, ce este și cum controlăm hipoglicemia, obezitatea și diabetul, piciorul diabetic sau tehnologii și aplicații în sprijinul persoanelor cu diabet.

RoDiabet este o comunitate administrată de Oameni și Companii. Oameni și Companii  oferă soluții de marketing utilizând un ecositem inovator de 30 platforme digitale proprii și +100 comunități business și profesionale, administrate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.