Congresul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”, aflat la cea de-a XI-a ediţie, confirmă recunoaşterea importanţei manifestării în promovarea cercetării ştiinţifice, a educaţiei şi a inovaţiei în domeniul medical, a afirmat consilierul prezidenţial Diana Păun.

“Congresul nu este doar o continuare a bogatei tradiţii a acestei universităţi de elită, din care cu onoare fac parte, ci subliniază adaptarea acesteia în contextul în continuă schimbare. În contextul actualităţii febrile, cercetarea medicală şi inovaţia au un rol vital în asigurarea sănătăţii şi bunăstării populaţiei. Universitatea de Medicină şi Farmacie reprezintă un pilon esenţial în această direcţie, contribuind semnificativ la dezvoltarea şi aplicarea cunoştinţelor medicale”, a spus Diana Păun la deschiderea Congresului Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”.

Ea a subliniat importanţa parteneriatelor internaţionale şi a schimbului de bune practici pentru a asigura transferul celor mai recente cunoştinţe şi tehnici în practica medicală.

“Diplomaţia medicală a devenit tot mai importantă, semnificând un angajament puternic al României la problemele globale. Este esenţial să recunoaştem importanţa eforturilor de creare a reţelelor de cooperare medicală europene şi internaţionale şi să conştientizăm avantajele ce pot rezulta din colaborarea strânsă cu medici de renume din străinătate. Am efectuat recent o vizită în Japonia şi Coreea de Sud, care m-au impresionat profund prin progresul, experienţa şi expertiza sistemelor lor de sănătate, mai ales m-am bucurat de deschiderea personalităţilor din lumea academică şi de cercetare de a colabora şi de a împărtăşi din vasta lor experienţă. Trebuie să valorificăm aceste oportunităţi de cooperare ştiinţifică academică şi medicală. Sper ca acest congres să vă inspire să continuaţi mereu pentru a găsi modalităţi de a îmbunătăţi starea de sănătate a populaţiei, pentru că acest eveniment creşte cu fiecare ediţie”, a adăugat Păun. AGERPRES