Diabetul zaharat este una dintre cauzele principale ale bolii cronice de rinichi. Se estimează că una din patru femei și unul din cinci bărbați cu diabet zaharat de tip 2 vor dezvolta nefropatie diabetică, iar în cazul diabetului zaharat de tip 1 este chiar mai frecvent întâlnită.

Iată principalele motive pentru care la viitoarea întâlnire Ora Pacientului Rodiabet vom discuta despre diabet zaharat și complicațiile sale renale. Miercuri, 29 martie 2023, de la ora 18.00 vor răspunde întrebărilor pacienților patru invitați speciali: doi medici diabetologi, Conf. Dr. Anca Pantea Stoian și dr. Delia Reurean Pintilei, împreună cu dou nefrologi, conf. dr. Ionuț Nistor și Șef. Lucrări Dr. Bogdan Obrișcă.

Înscrierile sunt deschise pe pagina webinarului, accesibilă AICI.

Boala cronică de rinichi este în prezent a 10-a cauză de mortalitate la nivel mondial, estimându-se însă că va ajunge pe locul 5 până în 2040, fiind strâns legată de alte patologii cronice precum diabetul zaharat sau hipertensiunea arterială.

Dacă ai întrebări pe care vrei să le adresezi invitaților noștri le poți transmite folosind formularul de aici:

https://www.rodiabet.ro/chestionar-tematica-ora-pacientului-rodiabet/.

Înscrie-te la Ora Pacientului Rodiabet și află cum să ai grijă de rinichii tăi dacă ai diabet zaharat:  https://www.rodiabet.ro/webinar-ora-pacientului-editia-31/.

Despre Ora Pacientului Rodiabet

Webinarul se desfășoară pe platforma Zoom și este transmis live pe pagina de Facebook Rodiabet, având o durată de aproximativ 60 minute. Dacă aveți întrebări legate de neuropatia diabetică le puteți transmite invitaților noștri folosind formularul de aici.

Rodiabet este o comunitate Oameni și Companii dezvoltată din 2018 și include autorități din sănătate, medici specialiști diabetologi și cu specializări conexe și asociații de pacienți cu diabet.

Comunitatea se dezvoltă cu susținerea partenerilor: Alliance Healthcare România, Alphega FarmacieBoehringer Ingelheim, Dahna, FADR- Federația Asociațiilor Diabeticilor din România, LiamedMedtronic, Novo Nordisk și Worwag Pharma.