Marți, 22 martie 2022, de la ora 17.00 discutăm despre relația bidirecțională dintre somn și obezitate, alături Dr. Mihaela Oros, de la Centrul de Somnologie Regina Maria și dr. Ruxandra Avramescu de la Clinica de Obezitate Regina Maria, la dezbaterea profesională Managementul Modern al Obezității, organizată online, pe platforma Zoom.

Înscrierile sunt deschise tuturor specialiștilor din domeniul medical, pe pagina întâlnirii accesibilă AICI.

Obezitatea este o boală cronică, cu impact major asupra sănătății persoanelor afectate, dar pe care foarte puțini dintre oameni și chiar dintre specialiștii din zona sănătății o recunosc ca atare. Obezitatea este însă o boală complexă, cu un tablou clinic foarte variat, dominat de cele mai multe ori de comorbidități și care trebuie abordată multidisciplinar, de către o echipă complexă de specialiști.

La întâlnirea Managementul Modern al Obezității din 22 martie vom discuta, alături de cei 2 invitați speciali ai întâlnirii, despre relația dintre somn și obezitate. Vom încerca să aflăm dacă lipsa somnului poate duce la creșterea în greutate, sau dimpotrivă, greutatea în exces va avea efecte asupra somnului nostru. Stilul de viață, alimentația, mișcarea sunt elemente care vor influența atât somnul cât și greutatea oricărei persoane.

Detalii suplimentare despre aceasta întâlnire și cele două invitate speciale puteți afla de pe pagina dedicată accesibilă AICI. 

DespreObezitate.ro

Comunitatea DespreObezitate.ro reunește specialiști, diabetologi, nutriționiști, cardiologi, endocrinologi, psihologi dar și persoane obișnuite preocupate de creșterea cazurilor de obezitate la nivel mondial.  Din decembrie 2020 comunitatea are la dispoziție propria platformă digitală, www.despreobezitate.ro, de unde pleacă lunar un newsletter cuprinzând principalele informații postate pe platformă. Vă puteți abona în mod gratuit prin completarea formularului de aici: https://www.despreobezitate.ro/newsletter/. Periodic membrii Comunității DespreObezitate.ro se reunesc pentru a discuta teme de interes.  Comunitatea DespreObezitate și activitățile acesteia sunt organizate cu susținerea partenerilor Novo NordiskRegina MariaAlliance Healthcare RomâniaAlphega Farmacie și Liamed.

Comunitatea OSC – DespreObezitate este o comunitate dezvoltată de Oameni și Companii. Oameni și Companii-OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem propriu de +130 comunități business sau profesionale si platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici