Al 48-lea Congres Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, eveniment cu participare internațională, are loc la Poiana Brașov, între 4 și 7 septembrie. Tema principală a Congresului este „Diabetul, în contextul anului 2022 – provocări și perspective”.

Programul științific al manifestării, desfășurat pe parcursul a patru zile, îmbină noutățile în managementul clinic al diabetului zaharat cu ultimele rezultate ale cercetării științifice în domeniu, într-o structură care include:

Sesiuni științifice
Evenimente în premieră
Sesiuni ale medicilor rezidenţi
Sesiuni postere
Workshop-uri
Sesiuni UPDATE pe tematici din domeniu
State of the Art
Sesiuni comune cu specialități conexe
Simpozioane satelit.

Amănunte despre programul Congresului găsiți aici.

„Odată cu ediția a 48-a, dorim să redăm o altă dimensiune Congresului Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, printr-o nouă viziune a programului științific, care să îmbine ultimele noutăți în managementul clinic al diabetului zaharat cu cercetarea științifică, un element-cheie în progresul și inovația în diabetul zaharat. Astfel, ne propunem să vă oferim o manifestare științifică de cel mai înalt nivel, care să reunească în calitate de speakeri reputați experți din România și de pe plan internațional, din domeniul diabetologiei și al specialităților conexe, alături de tineri medici cu rezultate de excepție, care reprezintă parte din viitorul medicinei românești. Vă invităm să descoperiți noutățile pe care le pregătim pentru dumneavoastră, la cel de-al 48-lea Congres Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice și vă încurajăm să vă implicați, să fiți activi, să dezbatem împreună provocările în managementul clinic al diabetului zaharat. Make science together for PRESENT and FUTURE!”, se spune în mesajul Prof. univ. dr. Romulus Timar, Președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Ca partener media al evenimentului, portalul specializat RoDiabet.ro este prezent la Congres cu un stand propriu și o echipă editorială ce transmite noutăți de la fața locului și realizează interviuri cu speakerii evenimentului.