Congresul Federației Internaționale de Diabet va avea loc în perioada 4- 7 decembrie 2023, în format virtual. Acesta este al treilea eveniment din seria educațională a IDF axată pe complicațiile legate de diabet. La congres vor fi prezentate actualizări cu privire la cele mai recente cercetări, tratamente și instrumente pentru gestionarea, tratarea și prevenirea complicațiilor diabetului.

Federația Internațională de Diabet (IDF) este o organizație umbrelă a peste 230 de asociații naționale de diabet din 170 de țări și teritorii. Reprezintă interesele numărului tot mai mare de persoane cu diabet zaharat și ale celor cu risc. Federația conduce comunitatea mondială a diabetului din 1950.

Odată cu creșterea diabetului la nivel mondial, vine și o creștere a complicațiilor diabetului. Managementul deficitar al diabetului, fie din cauza lipsei de educație, a accesului limitat la îngrijire sau a afecțiunilor nediagnosticate, duce la tot mai multe complicații ale diabetului, care reprezintă o preocupare tot mai mare de sănătate publică în multe țări.

Congresul Virtual IDF 2023 va prezenta trei fluxuri dedicate care oferă cele mai recente progrese științifice în gestionarea și prevenirea complicațiilor diabetului care afectează sistemul cardiovascular, ochii, rinichii, picioarele și nervii. Un al patrulea flux se va concentra pe impactul dezastrelor naturale și a celor provocate de om, asupra persoanelor care trăiesc cu diabet și efectele pe termen lung ale Covid-19. Toate cele patru fluxuri vor include experiențele persoanelor care trăiesc cu diabet, care joacă un rol cheie în înțelegerea, gestionarea și prevenirea complicațiilor diabetului.

Ziua de deschidere a congresului va evidenția, de asemenea, cele mai recente date epidemiologice și de impact asupra complicațiilor diabetului din Atlasul Diabetului IDF.

De-a lungul celor patru zile de sesiuni la nivel înalt, participanții vor avea oportunități ample de a stabili relații cu experți și colegi prin intermediul platformei virtuale.

Vă invităm să consultați pagina web a evenimentului pentru a descoperi toate informațiile despre acesta: https://idf2023.org/