“Diabeta este un instrument util pentru medicii care au nevoie să obțină rapid o informație din protocoalele de diabet. Construit împreună cu o echipă de medici, acest chatbot scanează informații oficiale despre protocoalele și medicamentele disponibile în tratarea diabetului. Într-o perioadă în care suntem mereu contra-timp, Diabeta economisește timp prețios pentru informare”, spune Conf. Univ. Dr. Anca Pantea Stoian, Disciplina de Diabet, nutriţie şi boli metabolice, Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București.

Diabeta este prima aplicație de tip chatbot dedicată profesioniștilor în domeniul sănătății. Diabeta răspunde la întrebări despre tratamentele utilizate pentru diabet, procesând informații actualizate din protocoalele publicate în Monitorul Oficial și ghidurile de diabet. Aplicația este disponibilă online, 24/24, pe baza unui cont gratuit de acces pentru medici.

Diabeta a fost dezvoltată de o companie românească, Apollo Technologies, specializată în crearea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială. Aplicația este pusă la dispoziția medicilor din comunitățile medicale profesionale administrate de Oameni și Companii, cu susținerea partenerilor Boehringer – Ingelheim și Medtronic.