Peste 70 de angajați Antibiotice au donat sânge în cadrul celei de-a 22-a ediții a campaniei “Donează sânge! Pune suflet pentru viață!”, organizată pe 18 octombrie 2022, de Fundația Antibiotice – Știință și Suflet, în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iași (CRTS Iași).

Cei aproape 34 de litri de sânge donați astăzi în mod voluntar, de către angajații Antibiotice, vor contribui la completarea deficitului de sânge pe care îl înregistrează permanent spitalele ieșene, salvând 200 de vieți. „Compania Antibiotice are donatori valoroși cu grupe rare de sânge și este un partener strategic în derularea campaniilor cu unitate mobilă de donare de sânge. Cu siguranță astăzi am salvat din nou viața mai multor semeni de-ai noștri, a declarat dr. Andreea Vatamanu, purtător de cuvânt al CRTS Iași.

 „Sunt un donator cu o grupă rară de sânge și donez de aproximativ 5 ani pentru a-i ajuta pe cei aflați în suferință și a oferi sprijin medicilor care nu pot opera din cauza crizei de sânge. Îndemn pe toți cei cu grupe rare de sânge să doneze pentru că au un „dar” special de care semenii noștri au mare nevoie”, a declarat Lenuța Tărâță, operator Secția Capsule.

„Sunt la a treia donare de sânge și mă bucur că am reușit după o pregătire mai riguroasă a organismului să pot dona sânge. Prin gestul meu doresc să promovez această responsabilitate a noastră, a tuturor, de a dona sânge pentru cei aflați în situații de criză în spitale. Personal am avut nevoie de sânge în urma unei hemoragii puternice și de atunci mă străduiesc pe cât posibil să ajut, donând sânge”, a declarat Nicoleta Lavinia Atudosei, Departamentul Cercetare Dezvoltare.

Acțiunea de recoltare a avut loc pe platforma Antibiotice, în cadrul Centrului de Studii Clinice a+, fiind realizată de către specialiștii unității mobile a CRTS Iași, cu sprijinul personalului medical al companiei Antibiotice. Anual, colecta de sânge organizată de două ori pe an în Antibiotice ajută la salvarea vieților pacienților din spitalele ieșene și, în cazuri excepționale de lipsă acută de sânge, a pacienților internați în unitățile medicale din orașele Moldovei.