”Caravana cu medici” a ajuns și în județul Sibiu

”Caravana cu medici” a ajuns și în județul Sibiu

„Caravana cu medici” a pornit din nou la drum, iar weekendul trecut s-a oprit la Moșna, în județul Sibiu. 164 de pacienti, adulți și copii, au avut parte de un consult medical complet.

Timp de două zile, câteva dintre clasele școlii din localitate au fost transformate în cabinete medicale, iar locul profesorilor a fost luat de 31 de medici rezidenți și studenți la Medicină și Asistență Medicală Generală din Brașov.

Cabinetele au fost dotate cu toate echipamentele medicale care se regăsesc în mod normal într-un dispensar: ecograf, ECG, tensiometru, pulsoximetru, analizator de urină, termometru, etc. Ca la fiecare ediție din ultimii ani ai „Caravanei cu medici”, aparatura medicală a fost pusă la dispoziția voluntarilor de compania LIAMED din Brașov.

În luna august, „caravana” va ajunge în comuna Ucea, din județul Brașov. Asociația Caravana cu Medici a fost fondată în 2014 de cinci medici rezidenți care au remarcat absența serviciilor medicale de bază în mediul rural, dar și lipsa de educație medicală a oamenilor de aici. De atunci, în fiecare an, timp de 18 weekenduri, echipe de 20-30 de voluntari merg în zone defavorizate din mediul rural și consultă gratuit populația.

Scopul caravanei este popularizarea testelor de screening și constientizarea populatiei despre importanța prevenției. Proiectul voluntarilor a fost sprijinit încă de la început de compania LIAMED din Brașov, care a oferit toate echipamentele medicale necesare desfășurării în cele mai bune condiții a consultațiilor medicale.