Nord-Grupul Medical Provita a organizat pe 24 aprilie, o campanie de donare de sânge cu sprijinul Centrului de Transfuzii Sanguine din Capitală, pentru a reduce din deficitul de unități sanguine cu care se confruntă spitalele din România.

Campania, denumită „Donează sânge și devino super-erou!”, a fost inițiată de Nord-Grupul Medical Provita cu scopul de a le propune locuitorilor Capitalei să susțină viața, alături de prieteni, familii, prin donarea de sânge.

“În calitate de medic, aș dori să subliniez cât de esențială este donarea de sânge pentru a salva vieți și pentru a menține o calitate superioară a vieții pacienților. În prezent, spitalele din România se confruntă cu un deficit alarmant de unități sanguine, cu doar 450 de unități disponibile pe zi, jumătate din necesarul de 900 de unități. De aceea, Nord-Grupul Medical Provita a organizat campania „Donează sânge și devino super-erou!”, în parteneriat cu Centrul de Transfuzii Sanguine din Capitală. Este important să știm că donarea de sânge este vitală în susținerea pacienților care suferă de afecțiuni ce le pun viața în pericol, precum cancer sau boli hematologice, dar și în cazul persoanelor care au suferit accidente grave sau în intervențiile chirurgicale complexe. În România este nevoie de aproximativ 500.000 de persoane care să doneze regulat sânge pentru a face față nevoilor. Pe lângă beneficiile aduse pacienților, donarea de sânge este benefică și pentru donatori, studiile arătând că poate regla tensiunea arterială și poate reduce riscul de apariție a unui atac de cord sau a unui accident vascular cerebral. Împreună cu medicii, donatorii de sânge joacă un rol vital în creșterea speranței de viață, iar prin donarea regulată de sânge pot contribui la menținerea sănătății lor. De aceea, încurajez pe toți cei eligibili să doneze sânge și să devină eroi în această luptă pentru viață”, a declarat Dr. Ovidiu Palea, fondatorul Nord-Grupul Medical Provita.