Cele mai recente standarde anuale de îngrijire ADA includ modificări ale screening-ului diabetului, terapiei de primă linie, sarcinii și tehnologiei.

Asociația Americană de Diabet (ADA) și-a lansat mult așteptatele standarde anuale de îngrijire medicală în diabet. Bazat pe cele mai recente cercetări științifice despre diabet și studii clinice, Standards of Care este dedicat profesioniștior din domeniul medical și include ghiduri de practică noi și actualizate, esențiale pentru îngrijirea persoanelor cu diabet și prediabet.

„Suntem conștienți că furnizorii de servicii medicale din întreaga lume urmăresc standardele noastre de îngrijire pentru cele mai recente informații despre modul în care noile cercetări pot avea impact asupra îngrijirii și sunt încântați să furnizeze această resursă valoroasă. Dovezile pentru prevenirea și tratarea diabetului zaharat și a complicațiilor acestuia evoluează în mod constant și este crucial să facem tot posibilul pentru a menține profesioniștii medicali informați cu privire la cele mai bune practice”, a declarat dr. Robert Gabbay, director științific și medical la ADA.

Completări notabile în ghidul Standardele de îngrijire medicală în diabet zaharat” pentru anul 2022 includ:

  • Îndrumări privind terapia de primă linie determinată de comorbidități.
  • Screening pentru prediabet și diabet începând cu vârsta de 35 de ani pentru toți oamenii.
  • Modificări ale recomandărilor pentru diabetul zaharat gestațional (GDM) cu privire la momentul testării și la cine trebuie efectuată testarea.
  • Recomandări actualizate privind selecția tehnologiei bazate pe considerente individuale, educație continuă cu privire la utilizarea dispozitivelor, acces continuu la dispozitive, sprijin pentru elevii care folosesc dispozitive în școli.

Standardele de îngrijire medicală în diabet 2022 oferă cele mai recente recomandări cuprinzătoare, bazate pe dovezi, pentru diagnosticarea și tratamentul tinerilor și adulților cu diabet zaharat de tip 1, tip 2 sau gestational, strategii de prevenire sau întârzierea aparișitiei diabetului de tip 2 și a comorbidităților asociate, dar și abordări terapeutice care pot reduce complicațiile, pot atenua riscul cardiovascular și renal și pot îmbunătăți starea de sănătate.

Noul ghid “Standardele de îngrijire în diabet” 2022 poate fi accesat online în jurnalul medical Diabetes Care și este publicat ca supliment la numărul din ianuarie 2022 în Diabetes Care.