Cea de-a opta întâlnire Ora Pacientului RoDiabet are loc joi, 28 ianuarie 2021, începând cu ora 18.00 și vă oferă posibilitatea de a afla în mod direct, de la specialiști recunoscuți la nivel național, și nu doar, care e stilul de viață sănătos pe care îl puteți adopta atunci când suferiți de diabet.

Participarea la webinar este gratuită și se realizează prin înscrierea pe platforma RoDiabet, completând formularul de participare de AICI.

Întâlnirea va fi moderată de Conf. Dr. Anca Pantea Stoian, coordonatorul Comitetului Științific RoDiabet și profesor în cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București, alături de psihologul Cristina Petruț, Vicepreședinte FADR- Federația Asociațiilor Diabeticilor din România.

 

Prof.Dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române și Președinte de onoarea al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice va vorbi despre ”Alimentația carpato-danubiană în pandemia Covid – 19”.

 

De la doamna Profesor dr. Maria Moța de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova și Președintele Societății Române de Diabet Nutriție și Boli Metabolice în perioada 2012 – 2015 vom afla care sunt legăturile dintre ”Stilul de viață și diabetul gestațional”, ce și cât putem consuma, ce alimente afectează sarcina, ce trebuie să evităm și care sunt alimentele și activitățile recomandate în timpul sarcinii.

 

Dr. Anca Hâncu, Președintele Asociației Medicale de Prevenție prin Stilul de Viață Sănătos ne va prezenta legăturile dintre ”Obezitate și Stilul de viață”, o temă de mare actualitate în condițile în care obezitatea este în acest moment o pandemie la nivel global, care afectează circa 650 milioane de oameni în întreaga lume.

 

Dacă subiectele propuse v-au stârnit interesul și aveți înrtrebări pe care ați dori să le transmiteți invitaților noștri, puteți face acest lucru utilizând formularul de AICI.

Toate detaliile întâlnirii sunt disponibile pe pagina întâlnirii care poate fi accesată urmând acest LINK.

Despre Ora Pacientului RoDiabet

Este o inițiativă a Platformei RoDiabet dezvoltată din mai 2020 cu susținerea partenerilor: Alliance Healthcare RomâniaRegina MariaBoehringer IngelheimLiamedAlphega Farmacie și Dahna.

Întâlnirile lunare RoDiabet Ora Pacientului sunt dedicate tuturor persoanelor care trăiesc cu diabet și familiilor acestora, abordând teme care să ușureze gestionarea acestei maladii și care să răspundă întrebărilor persoanelor cu diabet, precum: cum gestionăm corect diabetul în timpul pandemiei și cum ne pregătim de ieșirea din izolare, ce este și cum controlăm hipogliemia, obezitatea și diabetul, piciorul diabetic sau tehnologii și aplicații în sprijinul persoanelor cu diabet.

Întâlnirile Ora Pacientului RoDiabet vor continua și în acest an, cu ediții organizate lunar, pe teme de actualitate pentru comunitatea RoDiabet.