“În ultimul an, pacienții cu abonament REGINA MARIA au accesat 12 mil. de servicii medicale și au economisit în medie 3500 lei pe an, o sumă care reprezintă mai mult decât un salariu minim brut pe economie în România la momentul actual”, spune Andreea Minuță, director executiv al Diviziei de abonamente REGINA MARIA, într-un interviu acordat portalului Forbes.ro

Aceasta explică faptul că abonamentele medicale sunt o investiție în sănătate, dar și o modalitate de economisire. O consultație poate să coste cât 3 luni de abonament medical care include, gratuit sau cu discount, investigațiile recomandate anual, de prevenție, pentru care te programezi din timp la medic. Potrivit Andreei Minuță, există pacienți ai Rețelei de Sănatate Regian Maria care au economisit pe abonament chiar și sume de peste 10.000 lei pe an.

Dacă în trecut abonamentele medicale și serviciile de sănătate, oferite ca beneficii extra-salariale, erau specifice marilor organizații, în ultima perioadă observăm că tot mai multe companii IMM aleg pachetele medicale ca beneficiu pentru angajați. În companiile mici, atunci când un angajat se îmbolnăvește, impactul la nivelul întregii echipe este mult mai mare. Doar în ultimii 3 ani, la REGINA MARIA, s-a triplat numărul partenerilor IMM care oferă abonamente medicale, iar 85% dintre aceștia optează pentru abonamente medicale complexe pentru angajații lor”, detaliază Andreea Minuță.

Directorul executiv al Diviziei de abonamente REGINA MARIA arată că, atât în companiile mari, cât și în companiile mici și mijlocii, sunt preferate abonamentele complexe, cu beneficii de sănătate multiple, care includ o gamă largă de servicii și care răspund nevoilor în schimbare ale angajaților. Printre serviciile adiționale preferate se remarcă psihoterapia și programele de wellbeing.

Observăm preocuparea continuă a companiilor de a oferi angajaților acces la servicii medicale de calitate, avem astăzi peste 80 de cabinete sau chiar mini-policlinici deschise la sediile celor mai importante fabrici din România. Prin intermediul acestora, angajații au acces la servicii medicale direct la locul de muncă. Doar anul trecut am deschis 8 astfel de locații, unele dintre ele cu asistență medicală disponibilă permanent, 24/7”, mai spune Andreea Minuță.

 

Citiți interviul integral aici