Asociația Copiilor și Tinerilor Diabetici-Mureș-ASCOTID organizează între 24 și 26 septembrie  cea de-a doua ediție a Forumului Asociațiilor de Diabet, iar tema principală pune accent pe cum se pot rezolva mai bine nevoile pacientului cu diabet din România.

La 100 de ani de la descoperirea insulinei evenimentul va fi marcat cu un proiect comun al asociațiilor de diabet.

În perioada 4-6 iunie 2021, asociațiile Ascotid Mureș, Sports & Diabetes și Type 1 Dreamers au organizat prima ediție a Forumului Asociațiilor de Diabet.  La eveniment au participat membri ai asociațiilor de diabet din România din diverse zone ale țării, precum Reșița, Tg. Mureș, Cluj, Constanța, București, Iași, fapt pentru care evenimentul s-a desfășurat pe raza județului Vâlcea.

“1 din 10 români suferă de diabet, iar pornind de la această realitate asociațiile de pacienți au un rol esențial în sprijinirea comunității. Cum un astfel de forum nu a mai fost organizat de 5 ani, iar faptul că anul 2020 a venit cu provocări care au împiedicat revederea membrilor în format fizic, considerăm că stadiul în care ne aflăm azi din perspectiva gestionării pandemiei este unul prielnic pentru a ajuta comunitatea asociațiilor pacienților cu diabet să reia legătura într-un mod încurajator pentru perioada care urmează”, au declarat reprezentanții ASCODIT.

 

Detalii despre eveniment pe pagina de facebook a asociației ASCOTID-Asociația Copiilor și Tinerilor Diabetici-Mureș