Joi, 23 mai 2024, de la ora 18.00, pe Zoom, ne vor conduce în călătoria prin labirintul metabolic, pentru a ne descifra secretele ”Steatozei hepatice”, trei experți diabetologi: prof. dr. Nicolae Hâncu, prof. dr. Cornelia Bala și conf. dr. Anca Pantea Stoian. Aflați detalii suplimentare privind Ora Specialistului Rodiabet, un eveniment dedicat exclusiv profesioniștilor din domeniul sănătății și vă puteți înscrie aici: Ora Specialistului Rodiabet ediția 11 – Rodiabet.

În întreaga lume steatoza hepatică este un fenomen în creștere, datorat, în mare parte, creșterii prevalenței obezității și diabetului zaharat tip 2. Steatoza hepatică e o afecțiune complexă, care poate progresa la forme mai severe de boală hepatică, cum ar fi steatohepatita non-alcoolică (NASH), fibroza hepatică, ciroza și chiar cancerul de ficat.

Pentru a ne ajuta să înțelegem mai bine această patologie complexă, vom călători în labirintul metabolic ghidați de cei trei invitați speciali ai Orei Pacientului Rodiabet:

Mecanismele care conduc la dezvoltarea steatozei hepatice sunt complexe și vin dintr-o rețea interconectată de factori genetici, metabolici și de mediu. În general, se crede că acumularea de grăsime în ficat este rezultatul unui dezechilibru între cantitatea de grăsime care intră în ficat (prin alimentație sau sinteza internă) și capacitatea ficatului de a metaboliza și exporta această grăsime.

Principalele mecanisme implicate includ așadar dezechilibrul metabolismului lipidic, insulinorezistență, stres oxidativ și inflamație și disfuncția mitocondrială. Aceste mecanisme interconectate reprezintă subiectul unor cercetări active și complexe, iar înțelegerea lor este esențială pentru dezvoltarea unor strategii de diagnostic și tratament mai eficiente pentru pacienții cu steatoză hepatică.

Vinp să învățăm cum să gestionăm mai bine steatoza hepatică la Ora Specialistului Rodiabet din 23 mai 2024, ora 18.00!

Evenimentul este destinat medicilor specialiști, rezidenților și altor profesioniști din domeniul medical. Pentru a vă înscrie și a participa la acest webinar vă rugăm să completați formularul de înregistrare disponibil pe pagina evenimentului: Ora Specialistului Rodiabet ediția 11 – Rodiabet.

Dezbaterea profesională este o întâlnire a comunității Rodiabet, organizată cu susținerea partenerului Worwag Pharma România.