Echipa Rodiabet & Diabeta vă așteaptă săptămâna viitoare la Cluj, la Congresul Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice. Timp de trei zile (08-10 noiembrie 2023) suntem pregătiți să transmitem cele mai noi informații despre managementul diabetului zaharat și să oferim suport pentru testarea chatbot-ului DIABETA,  pentru a ajuta specialiștii să își utilizeze mai bine timpul prețios, în beneficiul pacienților cu diabet!

Diabeta este primul chatbot medical avizat de Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM). Acesta procesează o bază vastă de informații din ghidurile și protocoalele oficiale de diabet, precum și Rezumatele Caracteristice ale Produselor utilizate în Programul Național de Diabet, pentru a furniza răspunsuri rapide și precise la întrebări legate de tratamentele disponibile pentru diabet.

Diabeta folosește cele mai recente tehnici de colectare a datelor, integrate cu algoritmi de inteligență artificială, pentru a furniza răspunsuri de încredere bazate pe date verificate. Pentru a asigura acuratețea informațiilor, algoritmul Diabeta a fost testat și validat de o echipă de medici specialiști de renume din România. Dezvoltarea Diabeta nu ar fi fost posibilă fără sprijinul și angajamentul unei echipe dedicate de profesioniști coordonată de către conf. univ. dr. Anca Pantea Stoian. Această platformă inovatoare a fost creată de compania românească Apollo AI Technologies. 

Programul științific al Congresului FRDNBM cuprinde 39 de sesiuni, iar concomitent se va desfășura și Conferinţa Naţională a Asociaţiei Române de Educaţie în Diabet și Obezitate (AREDO). Mai multe detalii despre congres puteți afla AICI! 

Vă așteptăm la cel mai mare eveniment dedicat diabetului zaharat din această toamnă din România: Congresul Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice!