Joi, 25 martie 2021, de la ora 18.00, vă așteptăm la o nouă ediție Ora Pacientului RoDiabet pentru a discuta despre legăturile dintre bolile cardiovasculare și diabetul zaharat.

Există o legătură puternică între bolile cardiovasculare și diabetul zaharat, de foarte multe ori riscul pentru boli cardiovasculare fiind deja crescut cu mult înaintea descoperirii diabetului. Bolile cardiovasculare reprezintă una dintre cele mai grave complicații ale diabetului și principala cauză de deces. Pacienții cu diabet au un risc de 4 ori mai mare să dezvolte boli cardiovasculare și să sufere un accident vascular sau un infarct. Mai mult, la fiecare 80 secunde un pacient cu diabet zaharat este internat pentru o complicație cardiovasculară.

Participă la webinarul RoDiabet Ora Pacientului pentru a afla la ce să fii atent și cum poți să previi bolile cardiovasculare atunci când ai diabet zaharat.

Participarea este GRATUITĂ și se realizează prin înscrierea pe platforma RoDiabet, completând Formularul de participare de AICI.

Întâlnirea va fi moderată de Conf. Dr. Anca Pantea Stoian, coordonatorul Comitetului Științific RoDiabet și profesor în cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București, alături de psihologul Cristina Petruț, Vicepreședinte FADR- Federația Asociațiilor Diabeticilor din România.

Invitații speciali ai acestei ediții sunt: dr. Daniela Stegaru, diabetolog practician în cadrul Institutului Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice ”Nicolae Paulescu” din București și cardiologul dr. Ștefan Busnatu, a cărui activitate medicală se desfășoară în cadrul Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni” și tânăr ambasador al României pe Prevenție Cardiovasculară din partea Asociației Europene de Cardiologie Preventivă.

Dacă subiectele propuse v-au stârnit interesul și aveți întrebări pe care ați dori să le transmiteți invitaților noștri, puteți face acest lucru utilizând formularul de AICI.

Toate detaliile întâlnirii sunt disponibile pe pagina întâlnirii care poate fi accesată urmând acest LINK.

Ora Pacientului RoDiabet

Este o inițiativă a Platformei RoDiabet dezvoltată din mai 2020 cu susținerea partenerilor: Alliance Healthcare România, Regina Maria, Novo Nordisk, Astra Zeneca, Boehringer Ingelheim, Liamed, Alphega Farmacie și Dahna.

Întâlnirile lunare RoDiabet Ora Pacientului sunt dedicate tuturor persoanelor care trăiesc cu diabet și familiilor acestora, abordând teme care să ușureze gestionarea acestei maladii și care să răspundă întrebărilor persoanelor cu diabet, precum: cum gestionăm corect diabetul în timpul pandemiei și cum ne pregătim de ieșirea din izolare, ce este și cum controlăm hipogliemia, obezitatea și diabetul, piciorul diabetic sau tehnologii și aplicații în sprijinul persoanelor cu diabet.

RoDiabet.ro este platforma digitală dedicată comunității de diabet, dezvoltată de Oameni și Companii. RoDiabet este o sursă de informare și educație în domeniul diabetului și se adresează tuturor celor interesați de impactul diabetului în societate. În colaborare cu specialiști și organizații profesionale sau de pacienți, RoDiabet trimite săptămânal un newsletter către cei peste 800 de abonați și organizează periodic evenimente pentru profesioniști și publicul larg.