Dacă ar preveni bolile de inimă, diabetul și cancerul de colon, ai renunța la slănină și la burgeri?

Un nou studiu conchide că reducerea cu 30% a consumului de carne procesată, ar putea preveni peste 350.000 de cazuri de diabet în Statele Unite în 10 ani, precum și 92.500 de cazuri de boli de inimă și 53.300 de cazuri de cancer de colon.

Adică aproximativ 10 felii de slănină pe săptămână, puțin mai mult de o fâșie pe zi la micul dejun. Dacă americanii ar reduce consumul de carne roșie cu 30% în același timp, beneficiul combinat pentru sănătate ar fi și mai mare, potrivit noului studiu de la Universitatea din Edinburgh din Scoția și Universitatea din Carolina de Nord la Chapel Hill – aproape 1,1 milioane. mai puține cazuri de diabet, cu 382.400 mai puține cazuri de boli de inimă și cu 84.400 mai puține cazuri de cancer de colon.

Reducerea consumului de carne a fost recomandată de către organizațiile naționale și internaționale pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, inclusiv Comitetul pentru schimbări climatice din Marea Britanie și Grupul Interguvernamental al Națiunilor Unite pentru Schimbări Climatice sau IPCC”, a declarat co-autorul Lindsay Jaacks, șeful departamentului de sănătate și nutriție globală la Universitatea din Edinburgh.

Cercetarea noastră arată că aceste modificări ale dietelor ar putea avea, de asemenea, beneficii semnificative pentru sănătate în SUA și, prin urmare, acesta este un câștig clar pentru oameni și planetă. O reducere cu 30% a consumului de carne roșie, ar putea preveni peste 732.000 de cazuri de diabet, 291.500 de cazuri de boli de inimă și 32.200 de cazuri de cancer de colon, a estimat studiul.

Cercetătorii au observat că alte studii au legat nivelurile ridicate de carne procesată din dietă de bolile cronice, dar puține au examinat efectul asupra rezultatelor multiple asupra sănătății. 

Autorii au remarcat că estimările lor ar trebui interpretate cu prudență, deoarece se știe mai puțin despre modul în care carnea roșie neprocesată afectează riscul de boli cronice. Este nevoie de mai multe studii, au spus ei.

Studiul  a fost publicat pe 3 iulie în revista The Lancet Planetary Health.

 

 

Sursa: Healthday.com