Ziua Diabetului 2021

”Întreaga omenire trece printr-o perioadă nemaiîntâlnită generațiilor actuale, marcată de particularitățile generate de pandemia de COVID-19. Este o perioadă de grea încercare pentru noi toți dar mai cu seamă pentru persoanele cu diabet zaharat, deoarece consecințele pandemiei fac cu atât mai dificilă îngrijirea diabetului în special și a sănătății în general. În aceste momente dificile am observat cu toții mai mult decât oricând că parteneriatul real între pacienți și profesioniștii în domeniul sănătății reprezintă cu siguranță rețeta succesului în îngrijirea pacientului cu diabet zaharat.

De Ziua Mondială a Diabetului vă doresc și ne doresc să trecem cu toții cu bine peste această perioadă de grea încercare, responsabilitatea de care dăm dovadă acum urmând să fie de fapt însuși elementul ce ne va ajuta să depășim cu bine această perioadă.”

Mesajul Prof. dr. Bogdan Timar, Decanul Facultății de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara, transmis cu prilejul Zilei Mondiale a Diabetului, 14 noiembrie 2021.