În perioada 2005-2006 în SUA a avut loc un studiu cu privire la prevalența prediabetului în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 12 și 19 ani și asocierea acestei afecțiuni cu factori de risc cardiometabolici și cu excesul de insulină.

Rezultatele studiului au arătat că prevalența prediabetului la băieți este de 2.4 ori mai mare decât la fete. Adolescenții cu vârste  cuprinse între 16 și 19 ani au o prevalență mai scăzută decât copiii de 12-15 ani. Adolescenții obezi au un risc de 2.6 ori mai mare de a dezvolta prediabet decât cei cu greutate normală.

Și factorii de risc cardiometabolic au crescut de 2.7 ori prevalența prediabetului. Însă, odată ce nivelul de insulină din sânge a fost reglat (în cazul celor cu exces de insulină), riscul de prediabet nu a mai putut fi asociat nici cu obezitatea, nici cu factorii de risc cardiometabolici.

În concluzie, prediabetul are prevalență mare (este des întâlnit) în rândul adolescenților americani. Excesul de insulină depistat în sânge a fost asociat independent cu prediabetul. Este posibil ca din această cauză prediabetul să fie asociat cu supraponderabilitatea și cu factorii de risc cardiometabolici.