Gigantul farmaceutic danez Novo Nordisk a lansat ieri insulina cu cea mai rapidă acțiune din lume pe piața din Bangladesh, deoarece numărul pacienților cu diabet zaharat din țară crește rapid pe fondul urbanizării rapide și al schimbării stilului de viață.

Această insulină cu acțiune rapidă va funcționa de patru ori mai rapid decât insulina umană cu acțiune scurtă și de două ori mai rapidă decât insulina convențională cu acțiune rapidă. Poate fi utilizată la persoanele cu diabet de tip 1 și tip 2, a declarat compania într-un comunicat.

AK Azad Khan, președintele Asociației pentru Diabetici din Bangladesh (BADAS), a lansat noua insulină la un program de la Hotel InterContinental din Dhaka, împreună cu alte persoane de rang înalt ale companiei.

Noua insulină poate fi utilizată în timpul sarcinii și alăptării, se arată în comunicat. “Persoanele care suferă de diabet se luptă adesea să controleze glicemia în special în timpul mesei. Acest lucru poate fi extrem de dificil și poate duce la complicații devastatoare legate de diabet”, a spus Khan.

Insulina va ajuta pacienții să atingă nivelul dorit de glucoză din sânge cu mai puțină hipoglicemie și alte complexități legate de diabet, a spus el. Bangladesh nu a fost niciodată în lipsă de insulină, deoarece Novo Nordisk a fost acolo în țară din 1958, a spus el.

Cu toate acestea, unii oameni nu l-au putut cumpăra din cauza problemelor lor financiare, a adăugat Khan. Aproximativ 50% dintre pacienții diabetici nu sunt diagnosticați încă, deoarece nu sunt conștienți de această problemă, a adăugat el.

 

Detalii pe: https://www.thedailystar.net/business/news/novo-nordisk-launches-worlds-fastest-acting-insulin-bangladesh-1963241