Prof. dr. Rodica Pop Bușui este actualul președinte ales pentru Medicină și Știință în 2022 și președinte pentru Medicină și Știință în 2023 al Asociației Americane de Diabet, o asociație prestigioasă și apreciată de specialiștii în diabet din lumea întreagă. Rodica Pop-Buşui, medic de origine română, stabilit în SUA este profesor la Universitatea Michigan, fiind implicată în multe cercetări clinice în domeniul diabetologiei. Este și membru de onoare al Societății de Neuropatie Diabetică din România Neurodiab. ,,Sunt extrem de onorată că am fost aleasă ca președinte al Asociației Americane de Diabet”, a precizat medicul de origine română pentru 360medical.ro.

Asociația Americană de Diabet (ADA) este una dintre asociațiile de marcă din lume care promovează cele mai înalte evidențe științifice în tratamentul pacienților cu diabet zaharat și care încearcă să educe întreaga populație medicală care este implicată în tratamentul pacienților cu diabet.

,,Diabetul zaharat rămâne o boală cronică cu o prevalență care continuă să crească. Magnitudinea complicațiilor pe care acești pacienți le pot dezvolta este extrem de mare”, a ținut să precizeze  prof. univ. dr. Rodica Pop Bușui.

 

Material integral pe 360medical.ro