Dr. Ștefan Busnatu: Vârstnicii cu boală cardiacă ischemică, diabet zaharat, hipertensiune arterială sau cu un cumul de factori de risc cardiovasculari sunt mai susceptibili de a dezvolta simptome mai severe.

Pandemia coronavirus a pus țările în izolare, iar misiunea personalului medical, nu a fost niciodată mai importantă Dacă aveți peste 65 de ani, sau aveți condiții de sănătate subiacente, ar trebui să vă luați și mai multe măsuri de precauție și să rămâneți cât mai mult acasă.

”Simptomele obișnuite sunt tuse, febră, dificultăți de respirație, pierderea mirosului, dar în unele cazuri durerea toracică poate fi prima care apare la un pacient cu istoric cardiovascular. Din datele preliminare, unele din China și altele din Italia, se poate afirma că, într-adevăr, COVID-19 poate provoaca leziuni ale mușchiului cardiac. Mortalitatea pentru pacienții cu COVID-19 cu boală cardiacă în China continentală a fost de 10,5% între 30 decembrie și 11 februarie, potrivit cercetărilor efectuate de Centrul Chinez de Control și Prevenire a Bolilor. Aceasta pentru că pacienții cu afecțiuni cardiace subiacente sunt mai predispuși să experimenteze leziuni miocardice sau cardiace în timpul infecțiilor cu COVID-19. 1 O nouă cercetare, publicată vineri în jurnalul JAMA Cardiology, a concluzionat că virusul COVID-19, la fel ca și celelalte virusuri respiratorii, ar putea afecta sistemul cardiovascular al pacientului.

Cititi articolul integral pe Scoalapacientilor.ro